Shilin, plaatsingstoets en CKS memorial hall
Blijf op de hoogte en volg Devi
28 Augustus 2012 | Taiwan, Taipei
Nadat ik mijn reisverslag geplaatst had zondag zijn we nog even naar de Shilin nightmarket geweest, de grootste nightmarket van Taipei. Ik had wel het een ander gehoord over de nightmarkets; eettentjes en tentjes waar je leuke spulletjes kan kopen voor weinig geld. Dit leek echter wel de zwarte markt. Het was hartstikke groot en hartstikke druk. Zelfs een stuk overdekt. We hebben hier ook gegeten, de eerste keer dat we echt Chinees hebben gegeten! Voor wel 70 hele dollar (omgerekend iets minder dan 2 euro) had ik heerlijke noodles met rundvlees. Jammer genoeg waren we veel te laat heengegaan om alles van de nightmarket te zien. Ik was ook nog best moe van de vlucht dus na het eten zijn we weer teruggegaan naar het hostel.
Gisterochtend heb ik de plaatsingstoets gehad. De uitslag hiervan bepaalt in welke klas en welk niveau ik volgende week terechtkom. Hoe goed (of slecht :P) ik het heb gemaakt horen jullie vrijdag!
Na deze toets zijn we naar Melody gegaan, zij is de contactpersoon voor uitwisselingsstudenten. Bij haar hebben we nog even alle onduidelijkheden kunnen ophelderen over onze dorms, visum, en verzekeringen.
's Avonds zijn Erik en ik nog even naar de Gongguan nightmarket geweest om heerlijke gefrituurde kip met rijst te eten voor welgeteld 100 dollar (2,50 euro!!).
De rest van de week hebben we nog de tijd om leuke dingen te doen en dingen te bekijken. Daarom zijn we vandaag naar de Chiang Kai-Shek memorial hall geweest (hij is president geweest van Taiwan, erg belangrijk man geweest voor de republiek). Van buiten was het erg indrukwekkend, van binnen viel mee. Er hingen veel foto's van de man zelf en ongeveer zijn hele kledingkast was daar uitgestald. De memorial hall was op hetzelfde plein als het nationale theater. Ook dit gebouw zag er weer indrukwekkend uit. Maar goed dat het vanmiddag bewolkt was, want in de zon had ik het nooit zo lang uitgehouden op dat plein.
Vanavond hadden we afgesproken met een vriend van Erik uit NEderland die hier voor twee maanden verblijft. We waren iets te vroeg op de afgesproken plek dus zijn we in een klein parkje gaan zitten. In die vijf minuten dat we daar hebben gezeten ben ik denk ik 6 keer gestoken door muggen :( Het regende trouwens echt onwijs hard vanavond! Misschien dat die typhoon nog wel terugkomt deze week?!
Op het menu vanavond stond Gongbao jiding, kip in een soort zoetzure saus met wat groente en pepers erdoorheen met witte rijst. Echt een aanrader!
Voor morgen staat dan eindelijk de Taipei 101 op het programma, een van de hoogste gebouwen van de wereld! Hoe dat is geweest horen jullie weer snel!
28 Augustus 2012 - 17:24
Robin Duin:
hey devi,
ik ben blij dat je het erg naar je zin hebt in taiwan! geniet nog maar lekker van je vrije week, want daarna begint het schoolleven weer :) jij maakt me wel jaloers hoor met al dat lekkere eten :) veel plezier nog!
groetjes robin -
28 Augustus 2012 - 22:53
Douglas:
Oeh gaaf dat je de Taipei 101 gaat bezoeken! Daarnaast krijg ik trek van al die berichten over eten! Überhaupt leuk om te lezen wat je allemaal gaat eten/hebt gegeten. Jammer dat Nederland niet dezelfde eetcultuur heeft als de Aziatische landen (met dezelfde prijzen!).
Groeten,
Douglas