taipei van bovenaf! en meer.. - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu taipei van bovenaf! en meer.. - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu

taipei van bovenaf! en meer..

Blijf op de hoogte en volg Devi

31 Augustus 2012 | Taiwan, Taipei

Hallo allemaal! Nog even een berichtje voor het slapen gaan :) Dinsdag was het alweer voor het laatst dat ik jullie op de hoogte heb gehouden. De tijd lijkt hier nog steeds zo snel te gaan!

Woensdag zijn we dan eindelijk naar de Taipei 101 gegaan. In ongeveer een halve minuut sta je al op de 88e verdieping! Ik moet zeggen dat de 101 me eigenlijk een beetje tegenviel. Dat kwam dan ook waarschijnlijk door het weer. Het was erg bewolkt en mistig. Daardoor kon je niet zo heel ver over Taipei uitkijken. Gelukkig kost een kaartje omgerekend maar 12 euro dus ik ben zeker van plan om nog een keer te gaan als het wat beter weer is :) Het gebouw is niet alleen van buiten mooi, maar zeker ook van binnen. Tot aan de vijfde verdieping heb je winkels van de duurste merken als Louis Vuitton, Gucci, Dior, Miu Miu en nog veel meer: kijken kijken maar helaas niet kopen :P Boven verkochten ze ook nog heel veel dingen die gemaakt waren van coral gemstones, allemaal erg mooi om te zien maar ook deze dingen gingen ver over mijn budget heen!

Nadat we dit gedaan hadden zijn we nog naar de Sun Yat-Sen memorial hall geweest wat 1 metrohalte verderop zat (oprichter van de Republiek). Omdat hij de oprichter was had ik wel verwacht dat het gebouw minstens even spectaculair zou zijn als de Chiang Kai-Shek memorial hall, maar ook dit viel een beetje tegen. Het gebouw was tegelijkertijd een middelbare school. Aan de achterkant van deze school was de hal geplaatst. Wat wel heel leuk was om te zien was de wisseling van de wacht. Toen Erik en ik aankwamen, waren ze al bezig, maar gelukkig duurde het zo lang dat we er nog wel wat van hebben kunnen zien.

Donderdagochtend ben ik samen met Tirza en Daphne (twee andere uitwisselingsstudenten) naar de immigratiedienst geweest voor mijn ARC (Alien Resident Certificate). Gelukkig is dit gedeelte van het visum wel in 1x gelukt! 13 september kunnen we het ophalen en dan mogen we dus officieel voor een jaar in Taiwan blijven! Toen ik terug was om tien uur heb ik nog even een (zeer vroege!) siesta gehouden :p Sinds dat ik hier ben heb ik nog wel last van slaapproblemen: voor twee uur kan ik meestal niet slapen en ik slaap slecht :(
De rest van de dag was het eigenlijk zulk slecht weer dat we lekker even helemaal niets hebben gedaan.

Vanavond zijn we met bijna de hele groep uitwisselingsstudenten uit Nederland uit eten geweest. Het was echt leuk om ook even de anderen uit te horen over hun avonturen in deze geweldige stad. Dit was ook de eerste keer voor Erik en mij in Ximending, het jongerencentrum van de stad. We zijn ook nog even daarna met een kleiner groepje wat wezen drinken. We zaten boven in een winkelstraat voor het raam en zo hadden we de meeste lol over iedereen die in die straat rondliep. Zo was er bijvoorbeeld een man(!) die rondliep in een rokje met hakken aan!

Vandaag heb ik trouwens ook de uitslag van mijn toets binnen gekregen. Ik zit in het level intermediate 2. Dat zegt jullie natuurlijk helemaal niks, maar laten we het er maar op houden dat het gemiddeld is. Voor degenen die precies willen weten hoe het zit, laat maar even een reactie achter! Ik heb nu dus ook te horen gekregen dat ik dit semester iedere dag van 12 tot 15 les heb. Aan de ene kant een mooie tijd, want 's middags is het toch veel te warm om buiten rond te hangen (vind ik) maar andere kant had ik liever 's ochtends gewild, dan heb je tenminste nog wat aan je dag!

Morgen gaan we met bijna de hele groep uit NL naar de Taipei Zoo. Dit idee is ontstaan tijdens het etentje van vanavond. 's Avonds gaan we waarschijnlijk ook nog even uit (=bier drinken tot je omvalt?)

Hoe dit allemaal is geweest, horen jullie na het weekend weer. Ik houd jullie op de hoogte!

• 31 Augustus 2012 - 22:44

Lisa:

Lieverd !!

Ben echt blij je verhaaltjes te lezen je vermaakt je prima zo te merken, ben ook erg benieuwd hoe je je eerste school week bevalt daar. :) wel grappig te lezen dat de koers zelfde is al in thailand alleen is het 100 bath.

Ik lees je snel weer !

Dikke kus, love u !

• 01 September 2012 - 09:53

Michel:

hey moppie.

Ik ben blij voor je dat je het super naar je zin heb daar in Taipei.
    nog 5 maanden kan ik ook zien waar je over schrijft.
    het klinkt heel leuk om een keer daar geweest te zijn.

ja het is jammer dat je zo laat naar school moet.
    maar ja dat betekent dat we dan wel langer kunnen Skype voor je naar bed gaat ;).

nou lieffie veel plezier bij de dierentuin en voor vanavond als je uit gaat.

dikke kus en knuffel je mannetje. -XXX-