De scholen zijn weer begonnen!
Blijf op de hoogte en volg Devi
07 September 2012 | Taiwan, Taipei
Sinds school weer begonnen is vliegen de dagen hier voorbij. Ik heb iedere dag van 12 tot 15 uur les, lekker midden op de dag. Hierdoor heb ik 's ochtends gelukkig genoeg tijd om mijn huiswerk te maken waardoor ik 's avonds lekker kan relaxen of andere leuke dingen kan gaan doen. Maadag was trouwens echt een dag in hel. Om vijf uur ging de wekker want Erik moest wel om 8 uur al naar de les. Dus ik had maar besloten om dan ook maar zo vroeg heen te gaan, want met z'n tweeen reizen is altijd beter dan alleen vind ik! zeker als je nog niet overal zo goed de weg weet. We hadden om 7 uur met zijn twee buddies afgesproken bij de hoofdingang van NCCU. Vanaf daar zijn we lopend (!) met al onze bagage naar onze dorms gegaan. Dit was nogal een klus omdat onze universiteit aan de rand van de stad ligt in het berggedeelte en onze dorms bevinden zich dus halverwege een berg. Er is wel een busje dat overdag en 's avonds de campus rondrijdt, maar helaas voor ons nog niet op zulke vroege tijden. Bezweet en uitgeput kwamen we boven aan bij onze dorms. Omdat jongens en meisjes gescheiden zijn en de jongens ook daadwerkelijk niet in de meisjesdorm mogen (en andersom natuurlijk ook niet) scheidde hier onze wegen. Een van Erik zijn buddies was een meisje dus die ging met mij mee om me te helpen. Toen ik mijn dorm binnenkwam, schrok ik wel een beetje, overal lagen hele plukken haren op de grond alsof er in jaren niet was schoongemaakt en er zat overal schimmel aan de muur. Ook had ik al meteen een dikke, vieze kakkerlak op mijn koffer zitten, waardoor we allebei alles bij elkaar gilden. Erger dan dit kon het in ieder geval niet worden. Gelukkig was deze kamer maar voor drie nachten want donderdag zou ik weer een andere kamer krijgen. Hierna zijn we in het winkeltje beneden de dorm een matras, kussen, deken, en andere handige spullen gaan halen als een verlengsnoer, internetkabel (wifi is echt hopeloos hier) etc. Om tien uur had ik met mijn eigen buddy afgesproken en met haar benik naar een wat grotere winkel op de campus geweest om ook wcpapier te halen (de wc's en douches zijn gewoon allemaal hokjes naast elkaar, soort van campingidee) en schoonmaakmiddelen. Tot aan donderdag heb ik mijn spullen gewoon nog maar in de koffer laten zitten want ik ga echt niet de hele kamer schoonmaken als ik er toch maar voor drie dagen zit. Deze kamer mocht ik delen met drie andere meisjes, twee uit Duitsland en eentje uit Brazilie. Een van de twee Duitsers was al gauw weer weg en ging toch maar op zoek naar een apartement omdat ze dit niet aankon voor een heel jaar. Wat ik me eigenlijk best kan voorstellen. Ik wist dat het krap zou worden met z'n vieren in zo'n kamer en dat het niet al te schoon zou zijn maar zo erg had ik me niet kunnen indenken. Ik hoopte echt dat de volgende kamer beter was.
Na deze drukke ochtend begon om twaalf uur mijn eerste les. Het was wel even wennen want de docent spreekt dus echt alleen maar Chinees tegen ons. Zelfs als ze probeert uit te leggen wat een woord betekent omschrijft ze het in het Chinees. Dit was wel weer even wennen na drie maanden lang niks van het Mandarijn gehoord te hebben. De eerste les vond ik eigenlijk wel een beetje saai, en ik vroeg me af of ik wel in het goede niveau was ingedeeld. De meeste 'nieuwe woordjes' kende ik al en de meeste grammatica ook. Ik heb uiteindleijk toch maar besloten om in deze groep te blijven zitten zodat ik me meer kan focussen op mijn luister- en spreekvaardigheid. De lessen zijn tot nu toe iedere dag anders. Hoewel de eerste en tweede les erg saai was, vond ik de les van woensdag juist weer heel leuk. We gingen meer oefenen met de nieuwe woordjes door middel van spelletjes en discussie. Donderdag heb ik mijn eerste toets al gehad. Een klein dictee van 10 zinnen waarin de nieuwe woorden van de les verwerkt waren. Een 9,8 heb ik ervoor gescoord!
Donderdag was ook de dag dat we weer mochten verhuizen. Hier keek ik echt naar uit want ik was die vieze stinkende schimmelkamer helemaal zat. Woensdagavond konden we al even in de nieuwe kamers rondkijken, en wat was ik blij! Een tweepersoonskamer en mijn kamergenoot is een medestudente uit Leiden! Het enige nadeel was, was dat er nog veel schimmel aan de muren zat. Daar heb ik dus meteen wat van gezegd, na een hoop handen en voetenwerk in zowel het Engels als het Chinees was het me gelukt om een andere kamer voor ons te regelen! Na wat schoonmaakwerkzaamheden konden we donderdag in onze nette, schimmelloze kamer gaan slapen. En ik heb sinds dat ik hier ben nog niet zo lekker geslapen als vannacht!
Even nog een update over de Taiwanese keuken: We hebben iedere avond een ander restaurantje of eettentje geprobeerd. Maandag heb ik heerlijke vis gegeten (witvis, wat voor geen idee) met rijst, dinsdag hebben we heel ongezond (maar wel heel lekker!) hamburgers gegeten in een speciaal hamburger restaurant waar ze heel veel verschillende soorten burgers hebben. Woensdag zijn we lekker makkelijk en goedkoop naar een soort van lopend buffet geweest. Je schept op wat je lekker vindt dus dan weet je in ieder geval dat je het goede hebt gekozen! en Donderdag heb ik heerlijke noodles met kip en currysaus gegeten. Kortom, genoeg lekker eten hier! Alleen voor de ochtend vind ik het nogal moeilijk om eten te vinden, men eet hier namelijk de hele dag door warm. En je kan wel naar een bakker gaan maar al het brood zo mierzoet!
Nou ik denk dat ik jullie voor nu wel weer genoeg op de hoogte heb gehouden! Liefs.
07 September 2012 - 11:02
Ew schimmel! Ik zou ook meteen een andere kamer willen >.<
Bij de 7 eleven hebben ze trouwens iets wat op boterhammen lijkt, ze zitten per 4 verpakt en smaken ook niet zo zoet. Misschien kun je dat eens proberen :)
x
08 September 2012 - 18:26
Michel Catsklopping:
Hoi schatje.
Ik ben blij dat je nieuwe kamer je wel goed bevalt.
Want ja schimmel dat is niet zo fijn en nog is slecht voor je gezondheid.
Ook lekker dat je gewoon met een bekende uit Nederland op 1 kamer zit.
Ja ook weer naar school.
Maar wat je zegt de tijd gaat dan wel lekker snel.
Ik moet ook weer beginnen met me nieuwe opleiding.
Kan ook niet wachten tot feb dat we er samen zijn.
Mis je wel hoor.
Nou lieffie veel succes op school en een leuke tijd in Taipei.
Dikke kus en knuffel en spreek je snel.
Xxx -
08 September 2012 - 18:26
Michel Catsklopping:
Hoi schatje.
Ik ben blij dat je nieuwe kamer je wel goed bevalt.
Want ja schimmel dat is niet zo fijn en nog is slecht voor je gezondheid.
Ook lekker dat je gewoon met een bekende uit Nederland op 1 kamer zit.
Ja ook weer naar school.
Maar wat je zegt de tijd gaat dan wel lekker snel.
Ik moet ook weer beginnen met me nieuwe opleiding.
Kan ook niet wachten tot feb dat we er samen zijn.
Mis je wel hoor.
Nou lieffie veel succes op school en een leuke tijd in Taipei.
Dikke kus en knuffel en spreek je snel.
Xxx -
11 September 2012 - 17:25
Anne:
Hi Devi,
Leuke verhalen schrijf je, zo blijven we ook een beetje op de hoogte van je (dagelijkse) belevenissen.
Doet mij een beetje aan vroeger denken, wanneer je op kamp was geweest met school of scouting mailde je ook hele verhalen naar me. En zoals je laatst hebt kunnen zien: ik heb alle mailtjes bewaard :-)
Groeten,
Buurman en Anne