Kending - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu Kending - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu

Kending

Blijf op de hoogte en volg Devi

26 November 2012 | Taiwan, Taipei

Het eerste weekend van mijn weekje vakantie zit er al weer op. Dat betekent vanaf morgen geen zon, zee en strand meer in Kending, maar rondslenteren door de oude hoofdstad van Taiwan genaamd Tainan.

Voor het weekend was helaas niet erg mooi weer voorspeld. Toen ik in Kendng aankwam vrijdagavond waaide het ook heel hard en het voelde best fris aan. Niet echt strandweer dacht. Zaterdagochtend was het nog steeds zulk weer, bewolkt en erg veel wind. Ze hadden wel af en toe wat zon voorspeld maar die zon was toen nog nergens te zien. Helaas daar ging al een dag van mijn drie dagen zon, zee en strand, maar ja, gelukkig waren er ook nog wel andere dingen te doen.
Ik ben eerst even achter mijn laptop gaan zitten om even op Google Maps de buurt te verkennen. Wat is men tegenwoordig toch zonder Computer! Ik had toch maar besloten om eerst even naar het strand te gaan. Dat was ook niet zo ver weg, het dichtstbijzijnde strand ligt precies achter het hostel. Ondanks dat het hart waaide ben ik even een strandwandeling gaan maken met mijn voeten heerlijk in het water. Op de terugweg waaide het zo hard dat het zand opwaaide. Ik kon niet eens meer lopen zo hard waaide het tegen me aan en pijn dat het deed! Het zand hier bestaat vooral veel uit hele kleine kiezeltjes. Als je er op ligt, merk je dat niet, maar als je tegen je aan gewaaid krijgt voel je het zeker wel! Met me tanden op elkaar geklemd heb ik toch me weg terug weten te vinden naar de opgang van het strand en ik was blij dat ik weer aan de weg stond.
Vlakbij het hostel zit ook het national forest recreation erea. Voor ik er naar toe ging had ik eigenlijk geen idee wat het precies inhield. Maar nu ik toch niet veel anders te doen had, kon ik het net zo goed maar even gaan bekijken. De poort van het gebied staat aan de weg, maar ik wist niet dat je daarna nog 4 km moest voordat je er was. Aangezien ik lopend was ging dat nog zeker een uur duren omdat het ook nog eens bergopwaarts ging. Maar het was nog vroeg en als ik de Nijmeegse vierdaagse kan lopen, kunnen die vier km heen en terug ook wel. Het was toch nog best wel een klim en na zo'n 50 minuten was ik boven. Ik was wel blij dat ik het gedaan had alleen al door het uitzicht dat je over zee had vanaf boven. Een kaartje voor het park kostte 75 dollar (2euro). Nadat ik een kaartje had gehaald kwam ik er pas achter wat het park nou precies inhield. Je kon door het park verschillende wandelroutes lopen waardoor je allemaal verschillende dieren tegen kon komen, van vreemde vlinders tot apen. Het stelde eigenlijk niet zo heel erg veel voor. Maar ik vond het wel een erg mooie omgeving en heel rustgevend. Voor mijn gevoel waren er ook niet zoveel mensen in het park maar ik denk dat dat maar zo leek omdat het best groot was en je had veel verschillende routes. Ook hadden ze er een grotten waar je doorheen kon lopen. Eentje durfde ik eigenlijk niet doorheen te lopen omdat hij zo lang en smal was en heel slecht verlicht, dus na 5 stappen erin te hebben gezet heb ik een foto gemaakt en ben ik weer omgekeerd. De andere grotten waren wat beter verlicht en wat breder dus daar ben ik wel doorheen gelopen, en dat vond ik nog het leukste van het hele park ook. Toen ik het park uitliep was ik van plan om terug te lopen, ook al had ik geen zin meer. Maar toen ik een flesje water ging halen zag ik ineens een taxi staan. Normaal zouden er nooit zomaar taxi's hier komen maar ik denk ik vraag toch maar aan hem of hij me even beneden aan de berg wilde afzetten. En gelukkig wilde de meneer dat wel. Hij vertelde dat ik inderdaad mazzel had want hij was hier niet als taxi chauffeur maar hij was hier met zijn eigen familie. Maar dat kwartiertje heen en weer rijden vond hij gelukkig niet zo erg. Hij kreeg immers nog voor betaald natuurlijk ook. Na deze lange dag van alleen maar gewandel ben ik even terug naar het hostel gegaan om me even op te frissen. Ineens had ik drie andere kamergenoten erbij. Allemaal uit Taiwan of China afkomstig. Samen met een Chinees meisje ben ik die avond gaan eten bij een Chinees restaurant. Toen ben ik er ook achtergekomen dat je voor het eten in Kending best wat geld mag neerleggen. Hoe kan het ook anders want behalve deze ene straat met de nightmarket en alles zit er niet veel in de buurt.
Zondag zou het eigenlijk ook niet zo mooi weer worden. 's Ochtends zon en 's middags regen was er voorspeld. Ik heb me hier niets van aangetrokken omdat ik nu wel eens een strand wou zien waar je ook kan zwemmen. Mocht het dan alsnog gaan regenen dan kan ik altijd gewoon weer terug fietsen. En ik was blij dat ik me er niks van aangetrokken had. Toen ik op de fiets zat begon het wel een beetje te spetteren. Maar het heeft gelukkig nooit doorgezet. Toen ik aankwam bij Nanwan beach scheen de zon daar nog volop. Ik heb meteen me kleren uitgedaan en ben in het water gesprongen. Zo heerlijk dat dat eind november gewoon nog kan! De zee is echt prachtig blauw en helder. Als je er tot aan je middel in staat kan je de bodem nog steeds zien. Ik heb ook nog geen vis gezien (gelukkig) of zeewier gevoeld. Na even wat in het water rondgedobberd te hebben, ben ik teruggegaan naar mijn spullen en het zonnen kon eindelijk beginnen. Af en toe was het nog wel heel bewolkt maar dat ging snel weer over. Ook heb ik af en toe een paar spetters gevoeld, maar ook die verdwenen snel weer.
De zon is wel bloedje heet hier. Vandaag heb ik vanaf 11 tot half 3 op het strand gelegen. Deze keer met bijna geen wolkje aan de lucht. En het was heet. Ik ben echt ieder half uur bijna het water weer ingesprongen omdat ik het te heet had om op het strand te blijven liggen. Een nadeel daarin is dat ik nu bijna overal verbrand ben. Alles voelt een beetje pijnlijk aan. Maar ja dat heb ik er wel voor over. Ik heb in ieder geval wel een mooi kleurtje, nu kan niemand straks van de winter zeggen dat ik er bleek uitzie! De stroming hier voelt wel sterker aan dan dat ik thuis gewend ben en de golven zijn een hier een stuk hoger en komen krachtiger aan. Soms hoger dan ik had verwacht wat resulteerde in een regelmatig kopje ondergaan. Daardoor is het wel zo dat veel mensen hier ook surfen of een poging doen tot. Ook kan je jetski's huren of een bootje of wat dan ook waarmee je je in het water kan vermaken.
Toen ik terug kwam in het hostel kwam ik Tamara ineens tegen (mijn kamergenoot in Taipei). Ik wist wel dat we het zelfde hostel hadden geboekt maar ik had niet verwacht haar tegen te komen omdat ik dacht dat ze morgen aan zou komen. Maar ja nu gaan we straks even samen de nightmarket over op zoek naar wat eten en dan is het morgen alweer tijd om te vertrekken uit Kenting. Morgen vertrek ik naar Tainan, waar ik met Erik heb afgesproken. Vanaf daar reizen we samen verder. Tot en met donderdag verblijven we in Tainan, en vrijdag vertrekken we naar Gaoxiong, onze laatste stop voor we terug naar Taipei gaan zondag.

En nog even een paar kleine dingetjes voor degen die het leuk vinden om te lezen:
Van mijn docent heb ik te horen gekregen dat het niet uitmaakt of ik wel of niet mijn toets van vrijdag heb gehaald. Als ik het niet 95 procent heb gehaald gaat ze me alsnog helpen om een niveau over te slaan dus dat ik een niveau oversla durf ik al haast met zekerheid te zeggen!
Vandaag dat ik op het strand was kwam er ineens een groep toeristen het strand op. Allemaal Chinezen ik gok van het vaste land. Ze zaten me al zo raar aan te kijken: een gekke buitenlander die op een handdoekje op het strand wie doet dat nou? Chinezen houden namelijk helemaal niet van bruin worden en vermijden het strand liever of gaan er alleen heen om rare foto's van zichzelf te maken met hun voeten in het water. Op een gegeven moment kwam er ineens een odere man van die groep naast me zitten dus ik keek om, en voor ik het wist was er een foto gemaakt van mij met die man. Die man liep al gauw weer weg voor ik er wat van kon zeggen. Had ik er maar wel wat van gezegd want als er een schaap over de dam is... Dus er kwam al een vrouw aan, ik wil even een foto met je maken is dat goed? Nou nee ik denk het niet. Ik ben ook op vakantie en ik kom hier voor m'n rust niet om een wandelende attractie te zijn. Daarna kwam de volgende waarop mijn antwoord ook meteen al nee was. En nog een en nog een.. ik werd er niet goed van dus ik stond op en toen ik om me heen keek zag ik dat er om mij heen gewoon allemaal mensen foto's van mij stonden te maken! Even stiekem ook al wisten ze dat ik het niet wilde. Ik werd er zo boos om en vond het zo aso dat ik meteen me spullen heb gepakt en een kilometer verderop ben gaan zitten. Gelukkig had ik daarna geen last meer van ze!

• 28 November 2012 - 16:56

Merve:

Zo te horen heb je het echt naar je zin! Klinkt allemaal heel spannend en avontuurlijk:p
    En ik moest wel even lachen om ' een wandelende attractie zijn'. Succes met studeren!!!!

• 13 December 2012 - 16:43

Ronald Neervoort:

Hoi Devi,

Klinkt allemaal indrukwekkend wat je daar meemaakt. Leuk dat je zulke goede resultaten haalt binnen zo'n, in mijn ogen althans, onmogelijke taal.

En dat je als presentje ook nog een fijn tropisch klimaat hebt, waar zelfs jij nog kunt verbranden, maakt me wel erg jaloers. Het is hier namelijk koud en nat. Dus geniet maar lekker. En laat je vooral veel fotograferen. Ik las onlangs namelijk een artikel over een jongen uit Noord-Holland die nu een enorme soapster is in China. Nix voor jou??

Veel plezier daar en Ni Hao,

Ronald