Winter in Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu Winter in Taipei - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu

Winter in Taipei

Blijf op de hoogte en volg Devi

24 Januari 2013 | Taiwan, Taipei

Hallo allemaal! De afgelopen weken heb ik een vrij rustig leventje geleid hier in Taipei. Vanaf deze week is het ook een stuk rustiger hier op de universiteit en omstreken. Voor alle reguliere studenten zijn de tentamens net voorbij en hebben ze nu een maand wintervakantie. Dat betekent dat heel veel studenten de stad uit zijn terug naar hun ouderlijk huis in het zuiden van het land. Dat de vakantie voor deze studenten al is begonnen, brengt voor ons wel wat ongemakken met zich mee. In de kantine beneden in de dorm zijn 4 van de 5 eettentjes gesloten, waaronder het ontbijttentje. Nu hebben we dus geen andere keus dan iedere avond beneden aan de berg te eten. Ook daar wordt de keuze minder want een van mijn favoriete restaurantjes is ook gesloten vanwege de vakantie. Het busje wat de hele campus overrijdt, rijdt nu ook bijna niet. Dus nu moet ik nog eens de berg op en af lopen ook of ik nu wil of niet. Maar ja laten we het positief bekijken, bewegen is goed voor je!

Gelukkig is het weer ook zeker wel iets om over naar huis te schrijven. Van het weekend was het 23 graden! Terwijl jullie allemaal in dikke winterjassen rondlopen met warme sjaals om en lekkere mutsen op, liep ik zaterdag in mijn T-shirt en driekwart broek terug van de sportschool naar de dorm. Helaas zijn er ook nog steeds dagen dat het 9 graden is. Dan voelt het toch wel heel koud aan, vooral omdat we binnen geen verwarming hebben dus eigenlijk heb je het de hele dag koud. Maar met een kop thee in me handen kom ik die dagen ook wel door. Het weegt natuurlijk niet op tegen de -5 dat het in Nederland nu is. Ik kan nu niet echt zeggen dat ik het mis, de kou en de sneeuw. Ik zit hier dus nog wel even goed!

Met de 'koude' dagen en de vochtige lucht is het wel een broedplaats voor schimmel geworden hier. Ondanks dat ik van veel mensen al verhalen had gehoord over schimmel op tassen die te lang in de kast hebben gelegen of zelfs op thee, zelf had ik er nog geen last van gehad. Maar nu kan ook ik er niet aan ontkomen. Mijn slippers die te lang in de kast hebben gelegen hebben er onder moeten lijden, mijn koffers die van stof zijn, zaten ook helemaal onder, en van de week heb ik zelfs schimmel op mijn lenzen gevonden die ik een week niet in had gehad! Gelukkig zag ik het wel voor dat ik ze in mijn ogen had gedaan, anders had ik misschien nog wel een probleempje gehad, ik zou niet weten of je ogen daar tegen kunnen eigenlijk, maar ik neem aan van niet.

Vorige week heb ik met Tirza een vakantie naar de Filipijnen geboekt. Vanaf hier kost een vliegreisje naar Manilla 100 euro! Gelukkig zijn de binnenlandse vluchten ook niet zo duur dus we gaan in twee weken drie eilanden af met onze backpacks (speciaal aangeschaft). Nee we gaan niet alleen op het strand chillen, we gaan ook een heleboel coole dingen bekijken zoals de rijstvelden en de chocoladebergen, die allebei op de lijst van werelderfgoed staan. 24 mei is onze laatste lesdag, dus de 25e vertrekken we meteen en de 7e komen we 's nachts weer terug. Dan blijf ik nog een paar dagen in Taipei om de laatste dingen hier te regelen, af te ronden en natuurlijk om afscheid te nemen van mensen die ik na dit jaar waarschijnlijk nooit meer zie. En, jaja, vanaf 14 juni ben ik weer in Nederland te vinden! Nog steeds lijkt het me heel raar om hier me spullen te moeten pakken en terug te gaan naar Nederland met het idee dat je hier in ieder geval voor een hele lange tijd niet meer terug komt.

First things first, over twee weken zit het tweede semester er ook alweer op en dan hebben ook wij wintervakantie voor drie hele weken! Ik ben de dagen al 4 weken lang letterlijk aan het aftellen, want voor mij betekent het ook dat het leukste pakketje ooit in Taiwan aan zal komen. 9 februari mag ik eindelijk Michel ophalen van het vliegveld! Dat zullen toch wel de twee leukste weken worden tot nu toe denk ik, dan kunnen we eindelijk weer even leuke dingen samen doen. Dat heb ik wel ontzettend gemist deze tijd. Soms spreek ik hem nu vaker dan dat ik hem thuis zou spreken, maar praten via de computer is toch heel anders. Zo dichtbij maar toch zo ver weg!

Voor nu laat ik het hier maar even bij, Tegen de tijd dat Michel hier is, zal ik wel weer genoeg hebben om over te schrijven!

• 27 Januari 2013 - 11:21

Michel Cats-klopping:

Hey lieffie alles goed?

Ja nog even dan ben ik bij jou :D
    Kan echt niet wachten het is nu wel dicht bij.
    Lekker weg uit de kou, het valt nu gelukkig mee 2 tot 3 gaden en regen :S.
    Hoop dat het nu niet gaat vriezen anders wordt het een ijsbaan :P.

Oké last van schimmel.
    kijk je wel uit mop dat je het niet inademt want schimmel kan je goed ziek worden.
    hebben ze daar geen vocht vreters?
    Om de luchtvochtigheid wat minder te krijgen in je kamer?

Wel jammer dat je nu alles lopend moet doen maar ja wat je zeg beweging is goed ;).

Ook beter dat je alles al heb geregeld voor de Filipijnen wat is het mooi daar had je laten zien.

Nou schat spreek je vast snel op de webcam,
    dikke kus en knuffel. love you -xxx-