de laatste eerste schoolweek - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu de laatste eerste schoolweek - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Devi Rookhuizen - WaarBenJij.nu

de laatste eerste schoolweek

Blijf op de hoogte en volg Devi

13 Maart 2013 | Taiwan, Taipei

Hoi allemaal! Vorige week is het laatste semester wat ik hier zal meemaken, begonnen. Dit semester heb ik weer een hele nieuwe klas, waarin ik niet meer de enige Nederlander ben, Erik en Daphne zitten namelijk ook bij mij in de klas. Ik moet zeggen dat er in deze klas wel een stuk meer uitdaging zit dan in de voorgaande klassen. Het tempo is wat hoger en de lesstof wordt niet helemaal uitgekauwd in de les, dat is voor mijn motivatie wel een stuk beter. Ik moet nu tenminste echt wat aan mijn huiswerk doen voor ik naar de les ga.

De tijd gaat nu wel erg hard moet ik zeggen. Ik heb nu weer alle dagen van 12 uur tot 15 uur les waardoor de dagen best wel snel gaan eigenlijk want meestal ben ik niet voor half tien mijn bed uit. Toch heb ik dit liever dan om 8 uur les, zeker nu alle Nederlanders op dezelfde tijd les hebben.
Maar als ik me dan bedenk dat we nog maar 11 weekenden hier te spenderen hebben, gaat de tijd toch wel erg hard! Samen met Tirza heb ik een lijst gemaakt van alle dingen die we hier nog willen doen voor we weggaan, en eigenlijk is dat nog best wel heel veel! Nu we ook allebei weer naar studentenclubs gaan 's avonds hebben we eigenlijk alleen het weekend om samen dingen te doen. Dus de komende tijd zal ik wel weer veel dingen hebben om over te schrijven!

Het afgelopen weekend hebben we maar meteen goed gebruikt. Donderdagavond zijn we naar Hsinchu afgereisd (ongeveer 1,5 uur met de bus). Dat is de stad waar Noortje en Nelleke studeren. Daar was nog een lantaarnfestival aan de gang wat we natuurlijk niet mochten missen. Dit festival was wel heel anders dan in Shifen. In Shifen werden er zelf beschreven lantaarns in de lucht opgelaten, in Hsinchu werden de lantaarns niet opgelaten, je kon ze alleen bewonderen en natuurlijk fotograferen (zie fb). De lantaarns waren er in allerlei verschillende vormen, van angry birds tot ijsberen. Er was ook een heel groot schip waar je zelfs op kon staan.
Omdat Tirza en ik ook nog met de bus terug naar Taipei moesten, zijn we rond een uur of tien weggegaan.

Vrijdagavond hebben we bij het Steakhouse gegeten. Het duurde eventjes voor we een tafel hadden, omdat de helft van de tafels bezet was met mensen die bleven hangen voor de honkbalwedstrijd die aan de gang was. Na een half uurtje was er gelukkig een tafeltje vrijgekomen. Het was eigenlijk de eerste keer dat we Taiwanezen zo uit hun dak hebben zien gaan. Iedere keer dat het Taiwanese team een punt had binnengehaald, leek het dak wel van het restaurant te vliegen. Meestal zijn Taiwanezen juist helemaal niet luidruchtig, maar honkbal is hier ongeveer net zo populair als voetbal in Nederland (mijn docent heeft het de hele week ook al nergens anders over).

De zaterdagmiddag mochten we natuurlijk ook niet onbenut laten. We hebben onze mooiste outfit uit de kast getrokken, de hoogste hakken aangetrokken die we in de kast hadden staan, en ons als echte poppetjes opgemaakt, want we gingen naar het Barbie Café.
In Taiwan zijn thema cafés heel erg populair. Zo is er bijvoorbeeld ook een hello kitty café (waar we heel toevallig dezelfde dag langs zijn gelopen). Toen we hoorden dat er een Barbie Café was geopend in Taipei, moesten we daar natuurlijk naartoe. Echt alles in het café is natuurlijk knalroze en overal aan de muren hangen schilderijen van barbie. Zelfs de bediening is helemaal omgetoverd tot allemaal mooie barbie poppetjes, roze kleding, korte rokjes en hoge hakken. Waar we niet aan gedacht hadden, was dat het cafe zo populair was, dat we geen tafel konden krijgen, tenzij we een uur wilde wachten. We kwamen er eigenlijk toch alleen maar om wat te drinken (het eten zou niet te vreten zijn), dus na wat foto's te hebben gemaakt zijn we maar een Koreaans restaurantje ingedoken.

Zondagochtend zijn Tirza en ik om half acht opgestaan voor een dagje Yangmingshan. Dat is een nationaal park in het noorden van Taipei. We waren nog net op tijd voor het bloemenfestival want maandag was de laatste dag. Het bloemenfestiavl wordt ieder jaar gehouden tegen de tijd dat de bloesems uitkomen en om dus te vieren dat de lente begint (jaja deze hele week is de temperatuur boven de 20 graden gebleven!). Na eerst een mooie wandeling te hebben gemaakt langs alle mooie verschillende bomen en bloemen, zijn we daarna nog met het busje verder het nationaal park ingereden om de vulkaan te bekijken. Ik had niet gedacht dat een vulkaan zo zou stinken. Serieus, de rook die er vanaf komt stinkt naar rotte eieren. Het was wel heel gaaf om te zien vond ik. Er liep een hiking trail langs de vulkaan omhoog. Langs het pad zag je hier en daar gesteente waar rook uit kwam, of een plasje met borrelend heet water. Hoe hoger we kwamen, des te minder je zag eigenlijk, doordat je zo omringd was door de rook. En hoe meer we weer naar beneden gingen des te meer we weer konden zien. Gelukkig scheen het zonnetje daar nog wel want bovenop de berg was de temperatuur toch flink gedaald!

Na een overvol weekend was het 's avonds toch nog maar even huiswerktijd. Maar goed dat ik nu 's middags les heb want dan kan ik als het moet (wat vaak wel het geval is) 's ochtends nog even aan me huiswerk. Maar ja ik ben hier maar 1 keer! Dus de laatste paar weken gaan we nog maar even alles eruit halen wat erin zit!

• 15 April 2013 - 20:13

Michel:

Hey moppie.

ben ik weer :P

ja je vertelde me ook dat je het een stuk moeilijker had in je nieuwe semester.
    maar is wel beter voor je studie maar je bent zo goed je haalt gelukkig goeie cijfers.

en het barbie huis haha leuk.
    hello kitty enzo lijk me wel grappig.

stinken vulkanen dan? oke bah bah.
    dat wist ik niet maar ja nu wel :P.

nou schat spreek je snel dikke kus en knuffel -xxx-

ps wat betekent ''pagode'' dat schreef je in je vorige verslag. :P